Officiële Websitekorting
The Bedford Hotel
image

Officiële Websitekorting

Maak uw reservering op de officiële website van Bedford en profiteer van een lagere prijs.

Klik hier

Onze
website
Andere
boekingssites
Altijd 10% Korting
Gratis WiFi
Gratis Upgrade (op basis van beschikbaarheid)

Our tips for your getaway in Brussels

Brussel is de hoofdstad van België en het centrum van de Europese Unie. Internationaal is de stad bekend vanwege zijn rijke cultuur. Er zijn veel activiteiten en bezienswaardigheden in de stad, graag delen wij onze persoonlijke tips met u!

Het Atomium

Het Atomium is een gigantische replica van een ijzerkristal. De replica vergroot de ijskristal 165 miljard keer! De ijzerkristal is 102 meter hoog. In de omgeving van het Atomium vindt u verschillende kunst- en wetenschapsexposities en het Ossegempark (Parc d’Osseghem).

U bereikt het Atomium door met lijn 3 te reizen en uit te stappen bij Esplanade.

Atomium Brussel - Bedford Hotel and Congress Centre
Atomium Brussel - Bedford Hotel and Congress Centre

Grote Markt

De Grote Markt in Brussel is een van de belangrijkste bezienswaardigheden. Het 15e-eeuwse plein is omringt door gebouwen met een eigen historisch verhaal. Sinds 1998 staat de Grote Markt op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Op de Grote Markt zijn veel feestelijk en culturele evenementen te bezoeken. Het is een must om deze te bezoeken tijdens uw verblijf. U loopt van Hotel Bedford naar de Grote Markt in 5 minuten.

Grand Place - Bedford Hotel and Congress Centre, Brussel
Grand Place - Bedford Hotel and Congress Centre, Brussel

Zavel

De Zavel (Nederlands) of Sablon (Frans) is een wijk in de historische bovenstad van Brussel. Opvallend zijn de 14 meter hoge glazen ramen van de Onze-Lieve-Vrouwen-ter-Zavelkerk, in de tijd van de bouw ontbraken de middelen om een toren te bouwen

Het is een leuke wijk voor een wandeling. Er staat statige herenhuizen en er zijn veel kunstgaleries. Ook vind je hier de hippere terrassen van Brussel.

Notre Dame du Sablon - Bedford Hotel and Congress Centre, Brussel
Notre Dame du Sablon - Bedford Hotel and Congress Centre, Brussel

Manneken Pis

Bij een verblijf in Brussel hoort een bezoek aan Manneken Pis. Dit 61 centimeter hoge standbeeld staat op enkele minuten lopen vanaf Hotel Bedford.

Er doen verschillende verhalen de rond over de geschiedenis van het manneken. Hij is een aanval op Brussel tegengegaan door het buskruit uit te plassen of is het standbeeld een eerbetoon van de leerlooiers en kleermakers die kinderurine gebruikte om leer soepel te maken. Wat waar is, daar zijn de meningen over verdeeld.

Over de geschiedenis van de kleding van Manneken Pis is meer bekend. In 1698 schonk landvoogd Maximiliaan Emanuel van Beieren aan Manneken Pis zijn eerste kostuum. Sindsdien is zijn collectie opgelopen tot meer dan 700 stuks die worden bewaard in een museum in de Brussel.

Manneke Pis - Bedford Hotel and Congress Centre, Brussel
Manneke Pis - Bedford Hotel and Congress Centre, Brussel

De Sint-Goriksmarkt

De markthallen werden in 1881 gebouwd ter vervanging van de middeleeuwse gotische kerk die in 1799 door het antireligieuze Franse regime was afgebroken. De Sint-Goriksmarkt bood onderdak aan vier dubbele rijen met kraampjes en met daarvoor een toonbank. De Sint-Goriksmarkt bleef nog vele jaren voorbestaan, maar werd uiteindelijk in 1977 gesloten. Nu zijn er evenementen en tentoonstellingen in de hallen en kunt u heerlijk vertoeven op de terrassen.

Halles Saint Gery - Bedford Hotel and Congress Centre, Brussel
Halles Saint Gery - Bedford Hotel and Congress Centre, Brussel
Beste Prijsgarantie
 — 
Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen